HTML

ropogós mogyorós kenyér

2010.04.08. 08:20 Nicci

4 főre

2 póréhagyma (vöröshagymást használtam)

2 zellerszár (elhagytam)

125 g csicseriborsó, megfőzve és durvára aprítva

125 g barnarizs, megfőzve

50 g különböző mogyoró és dióféle, durvára aprítva

2 tk élesztőkivonat

1 tk vegyes fűszernövény

2 felvert tojás

5 g margarin

20 g zsemlemorzsa

só és bors

lassú tűzön főzzük puhára a póréhagymát és a zellert. tegyük a póréhagymát és a zellert a csicseriborsóval, rizzsel, mogyorófélékkel, élesztőkivonattal, fűszerekkel és borssal együtt egy tálba, és keverjük össze. A végén a tojásokat is keverjük a masszába. Egy 450 grammos kenyérsütőformát béleljünk ki sütőpapírral, kenjük ki zsírszegény margarinnal és szórjunk rá zsemlemorzsát. Kanalazzuk bele a masszát. Lefedés nélkül 45 percig süssük 190 °, gázsütőn 5-ös fokozat, előmelegített sütőben, míg meg nem szilárdul.

energia 1 főre: 240 kcal

GI alacsony

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nicci-ke.blog.hu/api/trackback/id/tr761903449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása