4 főre
175 g zabpehely
50 g szárított áfonya (bár milyen szárított gyümölcs jó)
1 ek napraforgóolaj
2 ek méz
könnyű elkészíteni, és sütés elött tehetünk bele fehéjat vagy gyömbért.
Tegyünk bele mindent egy felmelegített keverőtálba és addig kavarjuk, míg a zabpelyhet egyeneltesen be nem vonja az olaj és a méz. Borítsuk a masszát egy teflontepsibe, ügyeljünk rá, hogy nem legyen csomós. 100°C-ra felmelegített sütőben (gáz 1-es fokozat) szárítsuk 4-6 órát. Közben sűrűn kevergessük, hogy le ne égjen és meg ne barnuljon. Amikor már ropogósra sült, hagyjuk kihülni. Légmentesen zárható edényben tároljuk. Több napig is friss marad, ha nem éri nedvesség. Sovány tejjel, vagy joghurttal fogyasszuk.
Energia 1 főre: 124 kcal
Utolsó kommentek