4 főre
2 póréhagyma (vöröshagymást használtam)
2 zellerszár (elhagytam)
125 g csicseriborsó, megfőzve és durvára aprítva
125 g barnarizs, megfőzve
50 g különböző mogyoró és dióféle, durvára aprítva
2 tk élesztőkivonat
1 tk vegyes fűszernövény
2 felvert tojás
5 g margarin
20 g zsemlemorzsa
só és bors
lassú tűzön főzzük puhára a póréhagymát és a zellert. tegyük a póréhagymát és a zellert a csicseriborsóval, rizzsel, mogyorófélékkel, élesztőkivonattal, fűszerekkel és borssal együtt egy tálba, és keverjük össze. A végén a tojásokat is keverjük a masszába. Egy 450 grammos kenyérsütőformát béleljünk ki sütőpapírral, kenjük ki zsírszegény margarinnal és szórjunk rá zsemlemorzsát. Kanalazzuk bele a masszát. Lefedés nélkül 45 percig süssük 190 °, gázsütőn 5-ös fokozat, előmelegített sütőben, míg meg nem szilárdul.
energia 1 főre: 240 kcal
GI alacsony
Utolsó kommentek