HTML

áfonyás granola

2010.04.08. 08:32 Nicci

4 főre

175 g zabpehely

50 g szárított áfonya (bár milyen szárított gyümölcs jó)

1 ek napraforgóolaj

2 ek méz

könnyű elkészíteni, és sütés elött tehetünk bele fehéjat vagy gyömbért.

Tegyünk bele mindent egy felmelegített keverőtálba és addig kavarjuk, míg a zabpelyhet egyeneltesen be nem vonja az olaj és a méz. Borítsuk a masszát egy teflontepsibe, ügyeljünk rá, hogy nem legyen csomós. 100°C-ra felmelegített sütőben (gáz 1-es fokozat) szárítsuk 4-6 órát. Közben sűrűn kevergessük, hogy le ne égjen és meg ne barnuljon. Amikor már ropogósra sült, hagyjuk kihülni. Légmentesen zárható edényben tároljuk. Több napig is friss marad, ha nem éri nedvesség. Sovány tejjel, vagy joghurttal fogyasszuk.

Energia 1 főre: 124 kcal

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nicci-ke.blog.hu/api/trackback/id/tr631903475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása